fbpx

Ja maar, wat doe je nou precies zo’n hele dag? Je bent zo ongrijpbaar!

Lieve ondersteuner, ruggengraat van de organisatie, DIY psycholoog, moederkloek van het team, ongelofelijke kameleon… Geloof me als ik zeg: jij bent uniek.

Je draagt niet dezelfde verantwoordelijkheden als jouw manager, maar je vóelt ze wel op dezelfde wijze. Heel jouw handelen is ingericht op het laten slagen van de doelen van jouw manager en het team.

Je bent zo veel meer waard dan je nu misschien denkt. Je maakt meer indruk en zoveel meer goed dat je wellicht zelf in de gaten hebt. Denk je maar eens in, wat zou er misgaan als jij morgen ineens de benen nam? Wat zou er gebeuren? Wat loopt er compleet in de soep? Wie wordt er vergeten of over het hoofd gezien? Wie haalt z’n deadlines niet? Wie vanuit het team staat er een onsamenhangend verhaal te vertellen in een belangrijke presentatie voor high end klanten omdat jij niet even hebt meegekeken naar de juiste story telling? Wie staat er voor schut omdat niet alle benodigde documenten zijn geüpload voor de board? Wie merkt er op dat het niet goed gaat met Thieme? Achter wiens rug heb je het “brandje” al geblust voordat het überhaupt op zou laaien? Wie zorgt voor een presentje voor het zieke dochtertje van Floor? Wie zorgt ervoor dat ieder in het team zich thuis voelt? Wie houdt de boel bij elkaar? Wie?

Ja, misschien heb je aan het einde van deze dag weer zo’n moment dat je denkt: Pfff, wat heb ik nou precies gedaan vandaag? En voelt het alsof je niet bent toegekomen aan alles wat je eigenlijk had willen doen. Maar reflecteer deze dag eens rustig… neem 5 minuten de tijd. En denk dan eens aan iedereen je vandaag hebt gesproken, laat ze in gedachten stuk voor stuk voorbij komen. Visualiseer deze mensen en denk dan aan iedereen die je weer op weg hebt geholpen, waarvoor je hebt gezorgd en die zich gezien voelt door jou, aan degene die je hebt ontzorgd, op wie je kritisch bent geweest of juist aangemoedigd hebt om niet op te geven. Natuurlijk vervul je de taken en verantwoordelijkheden uit je functiebeschrijving op jouw eigen sprankelende wijze, maar jouw meerwaarde zit ‘em veel meer in al het ongrijpbare wat jij doet tijdens het vervullen van deze rol.

Jouw rol is groot, jouw impact nog veel groter….

Realiseer je je wel dat jij misschien wel de enige in het team bent die echt objectief denkt? Die dezelfde verantwoordelijkheden voelt als de manager, of de individuele teamleden maar geen last heeft van de druk van direct financieel belang m.b.t. het behalen van persoonlijke doelstellingen? Hoe belangrijk is het voor een team denk je, dat er iemand is, die kritisch de vooruitgang, het proces  en de te nemen acties onafhankelijk faciliteert en bijstuurt, zonder de vertroebelende blik van persoonlijk gewin? MEGA!!

Dus…hup, neem een heerlijk kopje thee/ koffie/ whatever, ga lekker zitten in de bank, beentjes omhoog, je kan tevreden zijn; je hebt er weer een fantastische waardevolle werkdag opzitten. Ik ben trots op je. Good job!

Tags: Uncategorized

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wake up: je zit op goud!!!
De nachtmerrie van elke topmanager
Deze artikelen vind je misschien ook interessant: