fbpx

Misschien denk je, ik kan helemaal niet tekenen, dit past niet in het bedrijf waar ik werk, of deze manier van werken past niet bij mij of ben je bang dat het jou niet genoeg oplevert.

Ik heb zelf ook een drempel over moeten gaan en ik ben in het begin wel eens op een pijnlijke manier geattendeerd op het feit dat mijn tekeningen niet perfect waren. Maar dit heeft mij er niet weerhouden om deze manier van werken vaker toe te passen simpelweg omdat ik zag dat het werkte. Door te tekenen tijdens afspraken, vergaderingen of meetings trek je aandacht, kom je sneller tot de kern, bereik je eenvoudiger overeenstemming, omdat je woord en beeld met elkaar verbindt en werk je op een laagdrempelige manier samen aan elkaar echt verstaan & begrijpen.

Zo werkte ik voor een director bij een grote firma. Hij had als taak om na een reorganisatie zijn team opnieuw samen te stellen, waarbij hij uiteraard te maken kreeg met gevoeligheden, een veranderde bedrijfscultuur, en opnieuw vertrouwen te moeten opbouwen. Ongelofelijk wat het gebruik van tekeningen in zo’n proces kan doen. Hier is voor mij de knop omgegaan…

De reorganisatie werd in korte tijd doorgezet, nadat ieder op z’n nieuwe plek was gezet werd het tijd om te bouwen aan het nieuwe team. Waarbij we op een grote wand eerst alle taken en verantwoordelijkheden hebben neergezet, net als de nieuwe missie en visie en een enorme roadmap waarin letterlijk te volgen is:

  • Waar staan we nu?
  • Waar willen we naartoe?
  • Welke stappen hebben we al gezet?
  • Welke stappen volgen nog in het proces?
  • En welke hordes hebben we nog te nemen?

Door dit alles letterlijk te visualiseren in de ruimte, bracht dit rust en overzicht. Ook nodigde de roadmap het team uit om met elkaar in gesprek te gaan en ook uit te kunnen leggen aan andere teams waar we in het proces precies stonden, wat we belangrijk vonden en waar we al stappen hadden gezet. Daarnaast voelt het ook als iets wat we samen hebben gebouwd, waar ieder input op heeft gegeven en waardoor het nu een gezamenlijk resultaat is, waar we het met z’n allen over eens zijn. Zo waardevol!

Door simpele tekeningen structuur en overzicht bieden is wat ik vanaf dat moment altijd wilde gaan doen.

Dus…kan ik jou helpen bij het visualiseren van jouw pitch, project, presentatie, visie, proces of wat je ook maar verzint. Ik help graag!

Works

Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Muziek

Heel m’n leven draait om muziek. Of ik me nu blij, verdrietig, geïnspireerd of lusteloos voel, of ik zelf zing of naar een ander luister, het raakt me…altijd!

Broodjes hagelslag

Ja, ik beken, mijn ultieme guilty pleasure: vers wit brood met de enige echte wit/ bruine kwinkslag hagelslag. Ik sla liever geen dag over zonder mijn favoriete broodje.

Tekenen

Ik hou van tekenen, groot, klein, schetsen, schilderen, krijt, pen, stiften, wasco, het maakt eigenlijk niet uit…als ik maar mijn creativiteit kan laten stromen.