fbpx

Hoe ver ga jij in het oplossen van de problemen van jouw collega’s?

Merk je dat je hierbij ook wel eens over je eigen grenzen gaat? Volgens mij kennen we het allemaal, we zijn trots op onze rol als verbinder. Het voelt goed dat het voor jouw collega’s zo vertrouwd voelt dat ze alleen bij jou hun problemen en zorgen durven te uiten. Mogelijk is het juist dít stukje kantoorpsychologie dat jouw werk zo interessant maakt. Een rol die jou het allerbeste past en waardoor je dagelijks voelt dat je hét verschil kunt maken. Het geeft zingeving en je voelt je hierdoor waardevol.

Maar hoe ver ga jij op in deze rol? Bescherm jij jezelf wel genoeg? Voel je bijvoorbeeld dat je de energie van de ander makkelijk overneemt?

We zien onszelf vaak als redder in nood, maar weet je wel dat je daar ook te ver in kunt gaan?

Je kunt namelijk niet meer geven dan je hebt… Wees zuinig op jouw energie & kracht. Wees je bewust hoeveel je hiervan weggeeft en op welk moment. Er moet voldoende energie voor jou overblijven om jezelf staande te houden. Zodat je zelf opgewekt en voldaan de deur van kantoor achter je dicht kan trekken na een lange werkdag. Er moet nog voldoende veerkracht zijn om thuis de problemen van alle dag vol goede moed aan te kunnen. Je hebt zelf ook een dosis positieve energie nodig om een fijn mens te kunnen zijn, om zacht te kunnen zijn in je oordeel naar jezelf en je liefde te kunnen tonen aan je naasten.

Nogmaals, je kunt niet meer geven dat je hebt.

Het is prachtig dat je deze rol op jouw manier vervult, dat je altijd klaar staat voor jouw collega’s. Dat jij een rustpunt mag zijn in een chaotische werkomgeving. Dat het veilig voelt om bij jou uit te huilen. Maar realiseer je, je bent ook maar een mens, geen superheld.

Wanneer jij als verbinder elke dag opnieuw wilt klaarstaan voor jouw collega’s, moet je zuiniger omgaan met jouw energie. Neem deze rol volgende keer bewuster, voel hoeveel liefdevolle energie je weggeeft en hoeveel je zelf nog nodig hebt. Luister, denk mee over een mogelijke oplossing, geef advies, maar laat de actie daar waar hij hoort. Hoe beter je jezelf hierin traint, hoe beter jij in balans bent, hoe meer mensen jij kunt helpen. Dát is waar jij naar mag streven en waarvan jij uiteindelijk het meest gelukkig wordt!

Herken je jezelf in dit beeld? Waar loop jij het meeste tegenaan? Wat is op dit moment jouw grootste struggle? Leuk als je dit wilt delen in de reacties onderaan de pagina!

Vind je het lastig om op deze manier jouw adviesrol te pakken? Ga je volledig voorbij aan jouw eigen grenzen omdat je anderen zo graag wilt helpen? Laat mij je helpen in dit proces. Dat kan d.m.v. 1 op 1 coaching of door je in te schrijven voor het traject My turn now

Tags: Uncategorized

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De grootste valkuil voor managementassistenten
Realiseer jij je wel dat je onbewust iets destructiefs aan het doen bent?
Deze artikelen vind je misschien ook interessant: